Hlavní obsah
Článek

Nejznámější česká cvičitelka Hanka Kynychová (55) je kromě cvičení známá tím, že neúnavně podporuje děti z dětských domovů. Letos připravuje už devátý ročník tanečního projektu Hejbejte se a zpívejte, kde spolu se svými kolegy učí děti různé taneční a muzikálové disciplíny. Díky tomuto projektu ve Státní opeře Praha převzala tradiční cenu Ď, jako děkuji, která je už patnáct let udělována mecenášům a dobrodincům. Jak jí to seklo v odvážném overalu je vidět na snímcích.

Mezi významné držitele této ceny patří třeba kardinál Dominik Duka. Kromě Kynychové přišel letos převzít cenu Ď také mnohonásobný zlatý slavík Karel Gott (†80). Zatímco Kynychová převzala cenu za speciální charitativní počin, Gotta děti zvolily morálním vzorem. „Když vyhlásili Hejbejte se a zpívejte jako počin roku, byla jsem neuvěřitelně dojatá, ale věděla jsem, že budu mluvit, tak jsem se snažila emoce držet na uzdě. Když mě však na jevišti Státní opery vystřídal sám mistr Karel Gott, brečela jsem v hledišti jako želva. Je pro mě velkou ctí mít stejné ocenění jako náš zlatý slavík,“ popisuje svoje emoce cvičitelka.

„Na cenu Ď byl můj nadační fond nominován pět let a až letos jsme nominaci proměnili ve vítězství. Považuji to za velký úspěch,“ vysvětluje Kynychová svoje slzy dojetí. „Tahle cena je úžasná v tom, že vás mohou nominovat ti, kterým pomáháte, v mém případě děti a tety z dětských domovů, proto je pro mě tato cena upřímnou satisfakcí jakékoliv nezištné pomoci," dodala.

„Ta cena samozřejmě není jenom moje, patří všem, kteří mi pomáhají dělat opravdovou charitu bez nároku na honorář, všem sponzorům a hlavně všem dětem, které tím projektem žijí,“ děkuje Kynychová všem, kteří jí podporují a že jich není málo. Každoroční finálové show se účastní řada VIP osobností jako Dara Rolins (51), Václav Neckář, Kateřina Neumannová, Roman Šebrle (49), Tereza Kostková (47), Tereza Brodská (55), Petr Vágner a mnozí další. Všichni výhradně bez nároku na honorář.

V letošním roce se do Hejbejte se a zpívejte zapojilo 19 dětských domovů, tedy téměř 350 dětí. Letní soustředění startují v polovině července. A velkou novinkou je taneční kategorie pod vedením Filipa Jankoviče. „Když jsem se doslechla, že je Filip na nějaký čas v Praze, rozhodla jsem se ho oslovit a on na první dobrou moji nabídku přijal,“ představuje Kynychová novinku letošního ročníku. Filip Jankovič tančil s mnohými hvězdami takového formátu jako Kylie Minoguje, Justin Bieber či George Michael. Nyní tančí s Kate Matl a je průkopníkem tanečních vystoupení mužů na podpatcích.

Reklama

Další články

Načítám