Hlavní obsah
Článek

Jednu dobu patřila mezi přední české herečky a díky své kráse byla označovaná za českou Sophii Loren. Dnes už vyráží Marie Drahokoupilová (73) mezi lidi jen sporadicky.

Když jsme herečku potkali na křtu gurmánské knihy Dominica Jamese Prague Cuisine, tak jsme využili příležitosti a ptali se jí, proč se straní společnosti. „Chodím spíš ráda do divadla. Na večírky jsem sice zvaná, ale já si akce vybírám,” nechala se slyšet Drahokoupilová, která dorazila na večírek v doprovodu své kamarádky Olgy. „Sem jsem dorazila proto, že je tady mnoho příjemných lidí. Vždycky to beru jako setkání s přáteli, nerada chodím mezi lidi, které neznám.”

Málokdo by hádal, že Drahokoupilová před třemi lety oslavila sedmdesáté narozeniny. Za její skvělou vizáž mohou nejspíš dlouhé procházky, kondiční plavání a životospráva. „Mám ráda drobnější věci, lehkou kuchyni, zeleninu, ovoce, samozřejmě maso, ale nemusím mít českou klasiku, která je pro mě těžká do žaludku.”

Od rozvodu s rakouským obchodníkem Ervinem Neuhartem žije herečka sama v Praze a s ohledem na samotu se odvíjí i její životní styl. „Sama pro sebe si nerada vařím. Dělám vše proto, abych nemusela dlouho stát u plotny. Pro jednoho se to nevyplatí."

Reklama

Další články

Načítám