Hlavní obsah
Článek

Manželka Zdeňka Pohlreicha (66) vítězí v bitvě s rakovinou prsu. Díky chemoterapiím, speciální dietě a další alternativní léčbě nádor zmizel. Přesto bude muset příští týden ve středu na operaci.

„Nebojím se, jsem v pohodě. Z prsa se bude odstraňovat celá prsní žláza a uzliny. Jsme domluveni s lékařem, a tak vím, jak to přesně bude probíhat,” statečně uvedla Zdeňka, které doktoři nebudou odstraňovat ňadro celé, značnou část ponechají. „Dneska už se to neřeší tak, že by vám prso uřízli, ale nechává se tam kůže. Chybějící část je potom možné vymodelovat vlastním tukem a podobně,” vysvětluje Zdeňka.

Podobný zákrok v minulosti absolvovala také Angelina Jolie (48). „Ona nemusela a řešila prevenci, já na rozdíl od ní musím,” říká manželka slavného šéfkuchaře a jedním dechem dodává: „Ještě se rozhodnu, jestli budu podstupovat operaci druhého prsa.“

Zdeňka operaci bere velmi statečně. „Budu mít prý prsa jako sedmnáctka, tak se těším,” směje se Pohlreichová, která svým pozitivním přístupem dodává energii lidem, kteří svádějí podobný boj.

Reklama

Další články

Načítám