Hlavní obsah
David Zápal
Článek

I když na to nevypadá, nějaký ten pátek už může zpěvačka Petra Černocká (74) jezdit pražskou hromadnou dopravou zadarmo. A také pobírá starobní důchod. Prý je svým způsobem směšný, hvězda filmu Dívka na koštěti, v němž hrála čarodějnici (ta ji také celoživotně proslavila), si ale ani náhodou nestěžuje. „Žiju si krásně. V porevolučních dobách byly luxusní honoráře, našetřila jsem si,“ řekla Super.cz

„To je vlastně vzkaz pro moji dcerušku: Neboj, něco po mně zbyde! Vychází mi to finančně krásně na hezký a příjemný život. Ale moc toho zase nepotřebuju. Nadstandardně drahé kabelky a podobné věci mě nezajímají. Vím, že spousta lidí se nedobere ani průměrně normálního života, tak by mi bylo trapné vytahovat se třeba tím, že mám kabát za osmdesát tisíc,“ zůstává nohama na zemi „závoďačka“ Petra.

Na státní penzi si nestěžuje. „Vyžít se s ní nedá, ale s tím nevyžije nikdo. Není ale myšlená tak, že by lidem měla zajistit prima život. Ještě nejsme v Německu. Takže člověk dopředu musí myslet na to, aby si na stará kolena vytvořil dostatečnou rezervu,“ myslí si Petra Černocká.

Ta o svém věku hovoří jako o příšerném, nedávno ji ale na eurovíkendu v Itálii potěšil mladý průvodce. Když se totiž dozvěděl, kdo je, nechtěl tomu věřit. „Říkal: ‚Cože? To je jako opravdu ona? Já myslel, že to už musí být nějaká strašná babička.‘ Skoro se divil, že ještě žiju. Takže to ještě není to tak špatně,“ dodala se smíchem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám