Hlavní obsah
Článek

Málokterá herečka zažila během krátkého období vrchol slávy a strmý pád jako Kathleen Turner (60), jejíž slibně rozjetou kariéru nepříznivě ovlivnila nemoc a závislost na alkoholu. Nyní to ale naštěstí vypadá, že má nejhorší časy za sebou.

V 80. letech minulého století zažila Kathleen Turner opravdu zlaté časy. Natočila dvojici kultovních dobrodružných filmů Honba za diamantem a Honba za klenotem Nilu, za hlavní roli v komedii Peggy Sue se vdává byla nominována na Oscara a vrcholem její kariéry bylo nezapomenutelné drama Válka Roseových, v němž si stejně jako v „honbách“ zahrála s Michaelem Douglasem.

Poté se ovšem u Kathleen začala projevovat artritida, a když na nesnesitelné bolesti kloubů nestačily předepsané léky, sáhla po alkoholu. Nemoc se bohužel začala nepříznivě projevovat na její vizáži a dřívější kráska z filmového plátna výrazně přibrala, což zredukovalo nabídky z Hollywoodu. Její jméno bylo zmiňováno s filmy Duch či Základní instinkt, ale nakonec se v nich neobjevila.

Kathleen Turner se sice herectví nikdy nevzdala, ale v porovnání s její produkcí z 80. let šlo později převážně o béčkovou tvorbu. V médiích se tak mnohem častěji objevovala v souvislosti s onemocněním, kvůli němuž přišla o prsty na nohou, a uvadající vizáží.

Z nejnovějších fotek se ale zdá, že dříve unavená herečka své nejhorší období překonala, a opět se jí vrátil úsměv na rty. Teď ještě aby se dočkala nějaké důstojné role, protože loňská komedie Návrat blbýho a blbějšího není rozhodně filmem, který by jí zajistil velkolepý comeback.

Reklama

Další články

Načítám