Hlavní obsah
Článek

Stále více lidí volí jako doplněk ke klasické dovolené kratší wellness a víkendové pobyty. Potvrzují to údaje specializovaného pobytového slevového portálu Slevoteka.cz. Lidé preferují ubytování na 2 noci přes víkend, protože tak ušetří volné dny v práci. Díky tomu si mohou dopřát i více pobytů během roku. Zákazníci jsou stále náročnější a žádají luxusnější ubytování. Velice oblíbené je wellness centrum přímo v hotelu a bazén. Níže naleznete tipy na nejzajímavější pobyty a zájezdy pro letošní prázdniny.

1) Prázdninové pobyty v pohádkových jižních Čechách

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Přinesou děti hezké vysvědčení? Zaslouží si pořádnou odměnu. Vezměte je do jižních Čech, které patří mezi oblíbené tuzemské destinace. Dobrým místem k ubytování jsou České Budějovice. Díky své poloze jsou skvělým výchozím místem výletů. V půjčovně si můžete půjčit kola a vydat se na projížďku kolem tamních rybníků, např. Bezdreva, který je s rozlohou 520 hektarů druhým největším rybníkem v republice. Výhodou je rovinatý terén, a proto cyklovýlet zvládnou i menší děti.

2) Wellness pobyty ve Vysokých Tatrách

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Někteří lidé nedají dopustit na opalování na písečné pláži, jiní raději míří do hor. Pokud patříte do druhé skupiny, určitě oceníte pobyty pro rodiny ve Vysokých Tatrách. Ubytujte se v Tatranské Lomnici a po celý pobyt už nemusíte sednout za volant. Přímo v obci totiž začíná kabinová lanovka na Skalnaté pleso. Cesta vám bude trvat necelých 13 minut a překonáte při tom 869 metrů. „Při večerní procházce po Lomnici se můžete vypravit k zotavovně Morava, kterou navrhl známý brněnský architekt Bohuslav Fuchs. Budova se objevila například ve filmu Anděl na horách,“ doporučuje Lukáš Przybylski ze slevového portálu Slevoteka.cz.

3) Romantický Řím: prázdninový zájezd pro dva

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Užijte si italskou metropoli stejně jako Audrey Hepburnová ve filmu Prázdniny v Římě. Podobně jako filmová princezna a americký novinář můžete navštívit například Španělské schody. Když vystoupáte až nahoru, naskytne se vám dechberoucí výhled na celý Řím. V Itálii určitě nezapomeňte ochutnat lahodnou zmrzlinu a vychutnat si domácí těstoviny nebo pizzu. „Pokud si však chcete užít autentickou atmosféru, raději odbočte z hlavní třídy a vyhněte se turistickým restauracím. Dobrou volbou jsou například trattorie v bohémské čtvrti Trastevere,“ popisuje Lukáš Przybylski.

4) Wellness pobyty pro dva v Mariánských Lázních

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Potřebujete po náročné práci opravdu důkladně zrelaxovat? Vyberte si pobyt pro dva v Mariánských Lázních. V městě a v blízkém okolí vyvěrá 100 minerálních pramenů a celé místo nese jméno po Mariině prameni. Podle pověsti u pramene pověsil jeden voják obraz Panny Marie jako poděkování za vyléčení svých zranění. Lázně navštěvoval například německý básník Johann Wolfgang Goethe, který tam prožil lásku k mladičké šlechtičně. Tip: Darujte si wellness pobyt pro dva v Mariánských Lázních. V ceně 4 390 korun je ubytování na 2 noci, a dokonce 10 léčebných a wellness procedur.

5) Víkendový pobyt pro dva ve Špindlerově Mlýně

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Každý Čech by měl alespoň jednou v životě zdolat nejvyšší horu republiky. Vyšlápněte si Sněžku právě o těchto prázdninách! Zajeďte si do Špindlerova Mlýna a Krkonoše budete mít jako na dlani. Tyto hory jsou ideální pro milovníky aktivní turistiky, z 20 nejvyšších vrcholů v zemi jich v Krkonoších najdete 15. „Dobrým odreagováním je bobová dráha přímo ve Špindlerově Mlýně. Je dlouhá 1 400 metrů, má 22 zatáček, 5 terénních zlomů a 3 tunely. Výhodou je, že si každý může zvolit rychlost, na kterou se cítí,“ poradil Lukáš Przybylski ze slevového portálu Slevoteka.cz. Tip: Kupte si víkendový pobyt pro dva ve Špindlerově Mlýně za bezkonkurenčních 3 199 Kč.

Další články

Načítám