Hlavní obsah
Článek

Na jaře se Bára Basiková (61) vrhla na hubnutí, má dole skoro dvacet kilo a váhu si udržela i na dovolené s all inclusive na tuniské Džerbě, kam jela s rodinou. Po návratu jsme opálenou zpěvačku potkali na zajímavé akci, kde známé osobnosti představovaly nočníky, jež vlastnoručně zdobily, aby pak mohly být vydraženy pro nadaci Mathilda, která pomáhá nevidomým.

Bára měla jeden z nejelegantnějších modelů. Svůj nočník ozdobila krajkou. Ovšem neuháčkovala ji jako Lucie Bílá (58). "Tyhle krajky se prodávají, jsou to takové lemy, které se dají použít třeba do staré skřínky. Na ruční práce moc nejsem, ale když jsem byla požádána se tohoto projektu zúčastnit, navíc vtipnou a zábavnou formou, napadlo mě to," vysvětlila.

Protože Bára ráda cestuje, zajímalo nás, když už jsme se ocitli v muzeu záchodů a nočníků, jaké zkušenosti z cestování má, co se toalet týče. Na Džerbě, kde bydlela v hotelu, byla s úrovní naprosto spokojená, i když toalety ve městě ji úplně nenadchly. Vadily jí turecké šlapky a to, že se místo toaletního papíru používá sprška. Ale jiný kraj, jiný mrav. Nejneuvěřitelnější zážitek ovšem má z Ruska.

"Bylo to v Leningradu, kde jsme byli s kapelou v roce 1986. Tam byla na hlavní třídě taková budka, jejíž dveře končily asi metr nad zemí a bylo vidět, kdo tam je a co tam dělá. A uvnitř byla jen díra v zemi, bez tekoucí vody i toaletního papíru. A další kuriozita byla, když šel po ulici pravoslavný pop v dlouhém hábitu a pantoflích naboso. Traduje se, že se pod něj nenosí prádlo. Tak ten se najednou zastavil, zamyslel se, zatlačil a na ulici po něm zůstala hromádka," vyprávěla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám