Hlavní obsah
Článek

Manželka Pavla Soukupa se ohradila proti tvrzení Petra Kracika. Umělecký šéf divadla GoJa Music Hall komentoval chování Isabely Soukupové v době, kdy její manžel prodělal srdeční kolaps přímo během představení muzikálu Fantom opery.

Z jejího pohledu Kracik Soukupovi dostatečně nepomohl. Nerozumí prý tomu, proč manžel herečky Terezy Kostkové (47) nezastavil představení a nerozsvítil světla v hledišti. „Pracovala jsem patnáct let v divadle. Bylo zcela standardní, že když se někomu v divadle udělalo špatně, tak se zastavilo představení a ten problém se řešil. Divákům to většinou nevadilo a naopak byli rádi, když se herci ukázali jako féroví lidé,” popisuje paní Isabela postup, který měl po kolapsu manžela podle ní nastat.

„Pan Kracik měl možnost zastavit představení. Měl prý prst na tlačítku, kterým by vše zastavil, ale neudělal to. Možná by mu měl někdo vysvětlit, že nemá odpovědnost za atomovou bombu, ale pouze za představení. Nemůžu stále pochopit, jak nemohl pomoct kolegovi. S rodinou pana Kracika jsme navíc velmi úzce spjati, znám jeho manželku Terezu, přátelíme se i s Carmen Mayerovou a Petrem Kostkou. Vůbec si nedovedu představit, že bych v podobné situaci nepomohla například Carmen Mayerové,” kroutí hlavou Soukupová a dodává: „Upřímně bych panu Kracikovi ani nikomu jinému nepřála, aby se dostal do podobné situace. Přijde mi to jako hyenismus a pan Kracik mi přijde jako bezcitné hovado.”

Umělecký šéf GoJa Music Hall prostřednictvím našeho webu sdělil, že vše probíhalo zcela standardně. „Okamžitě ho začali křísit podle standardního postupu a chtěli ho vyvést ze sálu s tím, že se okamžitě zavolá další pomoc, kdyby to bylo potřeba. On si ale sedl na schody a chtěl dál sledovat představení. Paní Soukupová se s ním i zdravotnicemi začala hlasitě hádat, žádala rozsvítit světla, což on odmítal,” uvedl pro Super.cz Kracik.

Soukupová chování svého muže zdůvodňuje: „Manžela tři minuty oživovali, když se ho zdravotníkům podařilo vzkřísit, tak byl jednoduše v šoku. Vytrhal si všechny přístroje a chtěl dokoukat představení. Byl prostě mimo sebe. Stejná reakce nastala, když zkolaboval nedávno v divadle v Brně. Tam ale nedošlo k zástavě srdce a poruše s dýcháním,” říká.

Soukupové se nelíbí ani Kracikova slova, že nejspíš zavolala hned několik záchranek a tvrdí opak. Vyžádala si dokonce potvrzení od svého operátora, kterým prý bude schopna doložit, že v tu dobu netelefonovala.

„Rychlou museli zavolat diváci. Já jsem si mobil zapnula až v momentě, když jsem se domlouvala se záchranáři, aby manžela odvezli do Vinohradské nemocnice a nikoli do Nemocnice Na Františku. Před představením jsem si telefon vypnula a ve chvíli, když manžel zkolaboval, nebyl rozhodně čas zapínat telefon a zadávat PIN,” říká Isabela Soukupová, která zvažuje po dohodě s právníkem podat na Petra Kracika trestní oznámení.

Požádali jsme také Petra Kracika o jeho vyjádření k tomu, že Isabela Soukupová mluví o žalobě. „Nebudu pokračovat v show paní Soukupové. Ještě přemýšlím, jakým způsobem budu postupovat vůči jejímu lhaní proti mé osobě,” řekl Super.cz Kracik.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám