Hlavní obsah
Článek

Před měsícem jsme vás informovali o tom, že se nejkrásnější česká violistka Jitka Hosprová chystá na turné po Brazílii. Ani ne po měsíci se nám do redakce dostaly fotky ze zmíněné koncertní šňůry.

Česká kráska odzbrojila horkokrevné Brazilce svou dobře stavěnou postavou v šatech od Taťány Kovaříkové oplývajících hlubokým dekoltem. „Po každém koncertě na mne čekali fanoušci a chtěli se fotit. Samozřejmě, že je moje garderoba nadchla, to poznáte, už když vstoupíte na pódium, a nejedna dáma mi to přišla říct osobně po koncertě,” usmívá se hudebnice.

Co půvabná blondýnka hodnotí jako nejpovedenější moment? „Největší zážitek byl pro mne koncert v Sao Joao Nepomuceno, kde jsem hrála v rámci oslav 200 let založení města sólově v kostele a povečeřela jsem s brazilským princem. Také samozřejmě dvouhodinový blackout na velkém koncertě v Curitibě, kdy jsem hrála potmě dvacet minut sólově v temném sále plném publika s orchestrem tiše přihlížejícím za zády,” vzpomíná Hosprová.

Na Jitku velmi pozitivně působili místní usměvaví lidé. „To, že je tam mnohem méně stresu. Byť jsem měla velmi náročný program, vůbec jsem stres nevnímala, protože všichni kolem byli v klidu a usměvaví. Oni se prostě vystresovat nenechají,” říká.

Pobyt v Brazílii nebyl jen o práci, ale Jitka měla šanci i relaxovat. „Poslední přelet před návratem byl do Ria de Janeira, kde jsem měla celý volný den. Vykoupala jsem se na pláži Copacabana, prošla slavnou pláž Ipanema a zajela na výhled ke Kristovi. V noci jsem zažila s českými přáteli nezapomenutelnou atmosféru tančícího Ria,” vzpomíná Jirka Hosprová, která se do Brazílie hodlá za rok opět vrátit.

Reklama

Další články

Načítám