Hlavní obsah
Článek

Není to ani týden, co Pavel Soukup v hledišti divadla GoJa Music Hall při představení muzikálu Fantom opery zkolaboval (skoro tři minuty nedýchal) a museli ho resuscitovat. Přesto herec už včera nemocnici, kde ležel na ARO, opustil. Jeho žena Isabela strachy šílí.

Soukup tvrdí, že by jen zbytečně zabíral místo, a slibuje, že už mu nic nebude. To už hraničí s hazardem se zdravím. Herec totiž trpí fibrilací síní, která mu právě způsobila kolaps. Nepravidelný srdeční tep není jen nepříjemnost, i když sám o sobě život přímo neohrožuje. „Pokud se tato srdeční porucha neléčí, často vedle srdečního selhání způsobí i mrtvici,“ řekla Aha! doc. MUDr. Lucie Riedlbauchová z Kardiologické kliniky v Motole.

Hercova manželka Isabela by byla nejraději, kdyby její muž dostal kardiostimulátor. „Problém je v tom, že Pavel si nepamatuje ten kolaps. A taky se samozřejmě neviděl. Já jsem z toho, že přestal tři minuty dýchat, v šoku doteď. Momentálně má dobré výsledky. Ale za pár hodin už to nemusí být pravda! A kdo mu pomůže, když bude sám doma?“ zoufá si.

Reklama

Další články

Načítám