Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Hvězda kultovního muzikálu Rocky Horror Picture Show konečně opět vyrazila mezi lidi. Tim Curry (69) kvůli zdravotním komplikacím téměř neopouští svůj dům, ale cena Tony za celoživotní přínos v oblasti divadelního herectví byla událostí, již si nemohl nechat ujít.

Bizarní muzikál s transsexuální tematikou vznikl už před čtyřiceti lety, ale Curry v roli šíleného vědce pořádajícího intergalaktický sraz bytostí libujících si v erotice a fetišismu podal tak ikonický výkon, že je s ním dodnes spojován. Od 70. let sice natočil desítky filmů, ale ten, v němž oblékl podvazky a korzet, z něj udělal legendu.

Tim Curry však věrohodně ztvárnil i podstatně mužnější postavy, a to nejen na filmovém plátně, ale především na divadelních prknech. Na cenu Tony byl nominován celkem třikrát, ale až letos se dočkal uznání za celoživotní dílo.

Představitel nejslavnějšího filmového travestity v roce 2013 proděl mrtvici, což bohužel předčasně ukončilo jeho kariéru. Tim Curry je odkázán na invalidní vozík, ale přesto se ceremoniálu v Los Angeles osobně zúčastnil.

Reklama

Další články

Načítám