Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Tereza Kostková (47) už má nějaké to focení za sebou, tentokrát jej ale poprvé pro sebe a kolegy z Divadla Broadway, s nimiž hraje v muzikálu Mýdlový princ, organizovala. Jako patronka nadace Veselý senior totiž jejím členům vymyslela úkol. Měli nafotit portrét a postavu jednotlivých interpretů.

Prodejní výstava, jejíž výtěžek půjde právě na projekty nadace, je k vidění ve foyer zmíněného divadla. "Fotografování naši branži provází poměrně hodně - titulní stránky časopisů, propagace divadelních představení a samotné divadelní focení nebo kampaně k seriálům. Občas se nám stane, že než začneme stárnout, tak si někdo vzpomene, že by nás mohl ještě chytit jako modelky, a fotíme pro nějaké módní značky," prozradila, jak to má s pózováním sama herečka.

"Občas bývám oslovena k nějakým tematickým výstavám fotografů, které mají nějakou myšlenku, a pevně věřím, že do toho spadá i právě tahle výstava pro nadační fond Veselý senior. Naše seniorky dostaly úkol, aby nás herce zachytily jednou jako portrét a pak v reálné situaci, která kopíruje některou ze scén Mýdlového prince. Takže vyrazily na představení, aby si to nastudovaly, a pak nás mohly nafotit," vyprávěla anabázi vzniku snímků Tereza.

Sama prý je také velká fotografka, a to už od dětství. "Občas nějaké selfie, když mám pocit, že je to neodkladně nutné, ale ráda fotím už od pěti let. Myslím, že je to pro mnoho lidí z veřejného života poměrně uklidňující proces, když se za ten fotoaparát schováme. Ráda fotím krajinu, ale i portréty jiných lidí. Kdybych se na něco měla zaměřit, portrétní fotka by mě bavila," přiznává.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám