Hlavní obsah
Článek

Herečka Marie Málková, která hrála hlavní ženskou roli ve filmu Fotograf na motivy životního příběhu Jana Saudka, nám na vernisáži fotek Jakuba Ludvíka trochu překvapivě svěřila, že se sama nerada fotí.

"Ve snímku to ale bylo natolik herecké a filmové, že se fotilo málo. Nemám ráda, když focení dlouho trvá, raději spontánní momentky, cítit pocit autentičnosti," míní herečka. Focení s Janem Saudkem ale absolvovala. "Fotil pár věcí při natáčení, přišel asi dvakrát nebo třikrát, a pak ještě plakát, ale to bylo také za deset minut hotové," byla ráda Máša.

Selfie si samozřejmě dělá, fotí i přírodu nebo zajímavá místa, na nichž se ocitne. Jako například teď v Novém Městě nad Metují, kde byla s filmem Fotograf hostem na festivalu Hrnec smíchu.

Zajímalo nás, zda ji oslovila Saudkova bývalá partnerka Sára Saudková, když hrála postavu, která jí byla inspirovaná. Prý neoslovila, a to žádným způsobem. Ani aby jí stála modelem, ani aby rozebrala, co ve filmu hrála. "Ostatně to, zda je to její pravdivý příběh, já nemohu posoudit. To musí vědět ona, zda to tak bylo, anebo ne," řekla nám Málková.

A jak se jí taková postava vůbec hrála? Když jako fotografova partnerka byla konfrontována se spoustou dalších žen v jeho životě, navíc v intimních situacích. "Já už bych tam na jejím místě nebyla. To nejde. Každý máme jiná měřítka a jiné mantinely. Ona to nechala zajít takhle a myslela si, že to zvládne. To samozřejmě mluvím za postavu. Já bych v takovém vztahu nemohla být nikdy," řekla rezolutně.

Svěřila i to, co ve vztazích vadí jí. "Asi nejhorší je, když mi někdo bere svobodu a nerespektuje mne. Snaží se vás předělat k obrazu svému, abyste vyhovovala. Člověk by měl v partnerském vztahu tolerovat to, že vedle sebe rostete, že to nebude stejný člověk, kterého jste potkali ze začátku. Vyvíjíte se a vaše cesty se mohou rozdělit. Podle mne je hezké, že vedle sebe po pár letech nemám toho, koho jsem potkala," uzavřela Málková, která je tři roky zadaná.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám