Hlavní obsah
Článek

Když se podíváte na modelku a Miss ČR Kateřinu Sokolovou (34), vidíte dívku s naprosto dokonalou postavou. Kvůli svým křivkám ale prý už přišla o lukrativní pracovní zakázky. Krev a mlíko se v Miláně a v Paříži stále nenosí...

„Každý klient hledá něco jiného, jiný typ modelky a například v Miláně jsem před pár lety přišla o jedno prestižní focení právě proto, že jsem měla pro klienta příliš velký dekolt," přiznala Sokolová.

"Myslím si, že hodně záleží na tom, pro co je daná modelka bookována. Já třeba vím, že v životě nepůjdu pařížský fashion week, protože 88 cm přes boky nikdy mít nebudu. To bych si musela ořezat pánev,” směje se Kateřina.

“Na druhou stranu komerčnější práce, jako je právě spodní prádlo, šperky či kosmetika, bývají finančně mnohem zajímavěji ohodnoceny. Všechny významné modelingové agentury po světě mají většinou dvě divize modelek – ty „fashion“, které jsou velmi hubené, a pak ty komerčnější, mezi které patřím já,” dodala Kateřina, která se v Čechách stala tváří kampaně na šperky i díky své postavě.

“Při výběru modelek jsme si naopak zakládali na tom, aby modelky nebyly vychrtlé, aby byly krásné a zdravé,“ říká marketingová ředitelka klenotnické firmy Tereza Čechová a dodává. "Naše hlavní tvář pro Českou republiku, Kateřina Sokolová, má postavu ideální. Šperky na takovém těle krásně vyniknou. Kateřina je přirozeně krásná," dodala.

Právě kampaň s nahými ženami v čele s Kateřinou Sokolovou a topmodelkou Denisou Dvončovou, oblečenými pouze do šperků, budí mezi lidmi rozruch. Slogan „Šperky nejsou hřích“ byl na některých billboardech přepsán na „Špeky nejsou hřích“.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám