Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Hollywoodská hvězda Angelina Jolie (48) dnes slaví 40. narozeniny a její životní příběh by už teď vydal na velmi zajímavý životopisný film. Žena, která je vnímána jako obětavá matka a bojovnice za lidská práva, byla v mládí rebelkou se slabostí pro nahotu i drogy.

Cesta Angeliny Jolie na vrchol byla dost trnitá. Do šoubyznysu to vzala totiž podobně jako Madonna cestou, která většinou končí ve slepé uličce. Už v devatenácti letech sundala podprsenku a pózovala na odvážných snímcích. Tehdy se psal rok 1995 a na slávu si ještě musela pár let počkat.

Průlomovou pro ni byla role ve filmu Gia, v němž se v roce 1998 dokonale převtělila do kontroverzní topmodelky jménem Gia Marie Carangi. Drama plné nahoty a drog, v němž Angelina předvedla řadu odvážných scén, se ovšem promítlo i do jejího soukromého života. Po úspěšném filmu, který jí zajistil Zlatý glóbus, prožila krátké manželství s hercem Billym Bobem Thorntonem, během něhož měla do světice hodně daleko. Tehdy se převtělila v Laru Croft a odhalila ňadra v thrilleru Sedmý hřích.

Angelina však z bouřlivého období rychle vystřízlivěla, a když se v roce 2004 při natáčení filmu Mr. & Mrs. Smith seznámila s Bradem Pittem, toho času zadaným s Jennifer Aniston (55), byla připravená založit rodinu. Společně pak vytvořili dokonalý hollywoodský pár, který si kromě tří vlastních potomků pořídil i tři další adoptivní děti.

Před dovršením čtyřicítky se život Angeliny zcela proměnil a ze sexsymbolu se stala vzorná maminka upozorňující na porušování lidských práv. Kromě herectví se prosadila také jako režisérka a po filmech V zemi krve a medu a Nezlomný dokončuje svůj nejnovější počin By the Sea, v němž opět ztvárnila pár s Bradem Pittem, jehož si loni po dlouholetém vztahu vzala za manžela.

Nahou Angelinu Jolie už nejspíš na filmovém plátně neuvidíme. Poté, co kvůli obavám z rakoviny podstoupila mastektomii a nechala si odebrat vaječníky, má ke svému tělu podstatně jiný vztah než v počátcích své kariéry.

V jakém filmu se vám Angelina Jolie líbila nejvíce?
Gia
9,4 %
Narušení
2,3 %
Lara Croft - Tomb Raider
21,6 %
60 sekund
4,9 %
Sedmý hřích
8,5 %
Mr. & Mrs. Smith
50,9 %
Výměna
2,4 %
Celkem hlasovalo 19167 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám