Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jednatřicetiletému Maksimu Chmerkovskému původem z ukrajinské Oděsy se podařilo něco nevídaného. Ve Spojených státech se stal jedním z nejznámějších tanečníků, který je zároveň úspěšným choreografem a instruktorem. V New Yorku vlastní čtyři prestižní taneční studia a zároveň je již neodmyslitelnou součástí v USA velice populární taneční soutěže Dancing With The Stars (u nás StarDance). V poslední řadě se stal tanečním partnerem herečky Kirstie Alley, s níž skončil na druhém místě.

Maksim začal tančit již ve čtyřech letech. Jeho rodina nedlouho na to emigrovala do USA, kde se zpočátku potýkala s finančními a jazykovými bariérami. Ještě v dětství si Chmerkovskij při lyžování ošklivě zlomil nohu. Lékaři jej varovali, že možná již nikdy nebude moci tančit. Houževnatý Východoevropan se však zázračně rychle vyléčil a stal se profesionálním tanečníkem latiny.

Slavný se však stal až po jeho účasti v Dancing With The Stars. Z Maksima se díky jeho líbivému vzhledu a vypracované postavě stal rychle miláček žen, které ho chtěly vídat v televizi stále častěji. Pohledný Ukrajinec je tak od druhé řady soutěže takovým jejím "inventářem".

Poprvé se objevil v druhé řadě pořadu, kdy se stal partnerem herečky Tii Carrere. Dvojice skončila na šestém místě. Ve třetí řadě pak tančil se zpěvačkou Willow Ford, s níž se umístil o příčku níž. Čtvrtou řadu protančil Maksim s dcerou legendárního boxera Muhammeda Aliho, boxerkou Lailou Ali. Pár se probojoval až na třetí místo. V páté řadě Maksim vedl zpěvačku ze Spice Girls Mel B a byli ještě o příčku lepší.

Šestou řadu Chmerkovskij vynechal, do sedmé se však vrátil po boku dvojnásobné olympijské vítězky ve volejbale Misty May-Treanor. Kvůli jejímu zranění však museli ze soutěže předčasně odejít. Osmou řadu měl protančit s krásnou herečkou a exmanželkou Charlieho Sheena Denise Richards, ale vypadli hned v druhém kole. V další řadě tvořil pár s herečkou Debi Mazar, byli eliminováni jako čtvrtí. Desátá řada se sportovní komentátorkou Erin Andrews byla opět úspěšná, společně skončili bronzoví. V zatím poslední jedenácté řadě trénoval Kirstie Alley, která díky soutěži zhubla o více než 20 kilogramů. S Kirstie byli druzí.

Reklama

Další články

Načítám