Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Trávíte většinu času v práci, na děti nemáte čas ani náladu a pozornost jim věnujete jen v den jejich svátku nebo narozenin? Zanedbáváte je a párkrát v roce jim nedostatek své péče vynahrazujete přívalem dárků? Pak jste na nejlepší cestě k tomu, aby si vás děti přestaly vážit a váš vzájemný vztah trpěl. Buďte ke svým dětem pozorní každý den. Začít můžete hned dnes - je přeci Den dětí.

Věnujte se dětem každý den

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud svoje děti zahrnujete jenom materiálním bohatstvím, nikdy jim nedáte to, co doopravdy potřebují. Věnujte jim svůj čas a pozornost, to je mnohem cennější. Hrajte si s nimi nejen na Den dětí. Nezahrnujte děti dárky, když si ani nenajdete chvíli na to, abyste s nimi šli do parku, na hřiště anebo do kina. Rodinná sounáležitost je nenahraditelná. Zajímavou inspiraci pro správnou výchovu a tipy, jak s dětmi trávit čas, najdete na blogu Feedo.cz.

Rozvíjejte schopnosti svých dětí hračkami

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Zejména menší děti potřebují nejen vaši pozornost, ale také zlepšovat své dovednosti. Malé dítko je jako houba, nasává informace ze svého prostředí a neustále se chce učit něčemu novému. V dnešní době už na trhu existuje spousta hraček a pomůcek, které vašim dětem nejen udělají radost a zabaví je, ale zároveň dokáží rozvinout i jejich motorické a jazykové schopnosti. Právě takové pořídíte v dětském e-shopu Feedo.cz, z pohodlí domova a při příležitosti Dne dětí navíc se slevou až 40 %. Dejte svému potomkovi možnost zlepšovat se ve všech směrech. Buďte mu oporou a hrajte si s ním. A začněte hned dnes, v jeho „velký den“.

Jak na to?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud máte doma ještě malého prcka, pořiďte mu hračku, která bude rozvíjet všechny jeho smysly. Malým dětem se budou líbit barevné hračky, které vydávají zvuky, pestré hrací deky, skládačky nebo chrastítka. Dbejte na to, aby vaše dítě mělo jen dvě nebo tři hlavní hračky. Když má kolem sebe nepřeberné množství předmětů, tříští to jeho pozornost. Nešišlejte, buďte parťákem a zapojte se do dětské fantazie.

Máte doma větší dítě?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nejoblíbenější u starších dětí okolo šesti let jsou hry na povolání. Děti se tak naučí různým rolím, které je pak reálně v životě potkají. Čím je dítě starší, tím zajímavější pro něj budou stolní společenské hry. Začíná to pexesem a Člověče, nezlob se a končí dostihy. Potrénujte s dětmi důvtip, logické myšlení a plánování. Hrát si se svými potomky ale nemusíte od rána do večera. Zkuste taky někdy, ať si vyhrají sami. Daleko silněji se v dětech pak zrodí kreativní duch, iniciativa a dokážou být samy se sebou. Na Den dětí si to s nimi ale užijte! Další tipy na aktivity s dětmi najdeme na blogu Feedo.cz.

Další články

Načítám