Hlavní obsah
Článek

Herečka Soňa Norisová jde z role do role! Poté, co momentálně září coby kriminalistka Jana Vinická v Policii Modrava, začala natáčet nový kriminální seriál u konkurence.

Tentokrát si zahraje roli zvídavé spisovatelky krimirománů v primáckém seriálu s pracovním názvem VIP vraždy. A protože se chystá natáčet i nové díly Policie Modrava, přijde si oblíbená herečka na pořádný balík.

Seriál VIP vraždy řeší zločiny z prostředí vlivných a bohatých prominentů, kteří si myslí, že je na ně spravedlnost krátká.

„V seriálu jdeme jinou cestou než současné české krimiseriály. Naše příběhy staví na napětí, jsou ryze detektivní a stylem vyprávění se snaží odkazovat ke klasice žánru, jako například k nepřekonatelným detektivkám Agathy Christie,“ popisuje jedna z autorek a kreativní producentka seriálu Kateřina Bártů. Soňa Norisová tak bude něco jako česká Jessica Fletcherová.

„Nabídku jsem přijala i proto, že tato postava je výrazně jiná oproti rolím, které jsem dosud hrála. Není to kriminalistka, i když se pohybuje kolem policejního vyšetřování, ale oblíbená spisovatelka krimirománů, která hledá inspiraci pro své další knihy. Je to chytrá žena, žádná namyšlená celebritka, má nadhled a smysl pro sarkastický humor. Seriál s nadsázkou propojuje svět zločinu a svět celebrit, nechybí v něm napětí a humor. A to mě na něm baví,“ prozradila Norisová.

Jejím parťákem bude v roli mladého detektiva Patrik Děrgel. „Kluk, kterého tu hraju, se v poměrně mladém věku dostal na oddělení vražd, kde se snaží obstát před staršími a zkušenějšími kolegy,“ charakterizoval svou postavu Děrgel.

Spisovatelka, která se mu plete při vyšetřování případů do práce, mu dost komplikuje život. Z jejich dohadování vzniká řada vtipných situací. „Moje postava je mi v lecčems podobná, minimálně v té tvrdohlavosti. Policajta hraju úplně poprvé a musím říct, že si to hodně užívám,“ doplnil herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám