Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěváka Janka Ledeckého (61) jsme potkali na akci, kde se křtilo CD písní Václava Neckáře (80), které zazněly v muzikálu Mýdlový princ. Patřil mezi interprety, kteří na něm zpívali. Sám má za sebou svoji desku duetů a pracuje na nové.

"Mám po deseti letech roztočené nové autorské album. Když jsem loni dával dohromady desku duetů, chtěli po mně napsat nové. Zkoušel jsem psát, ale duety mi nevyšly. Tak jsem přinesl ty písničky, které jsem měl, a vydavatelství zastříhalo ušima, a aniž jsem to věděl, domluvili mi natáčení v Anglii s jedním novozélandským producentem. Řekli mi jen to a termín, a to byla zásadní inspirace, abych dopsal další. Mám z toho radost, protože už jsem nevěděl, jestli dokážu napsat samotné písničky, volnou tvorbu, jak se říká," prozradil.

Ledecký napsal několik muzikálů, realizoval se Galileo a Hamlet, který by se měl vrátit na pódium Divadla Kalich, jen se hledá nový představitel titulní role místo Vaška Noida Bárty (43). A v šuplíku už má opravdu dlouho hotový projekt Othella. "Je napsaný, celý zaranžovaný, ale zařekl jsem se, že dokud na to nebudou ty prachy, které si Shakespeare zaslouží, tak to nepustím. Abychom hráli někde mezi holými zdmi, to ne. Většinu peněz ale už mám, tak by se mělo začít hrát příští rok," slibuje Ledecký.

Reklama

Další články

Načítám