Hlavní obsah
Článek

Nejslavnější světový dramatik byl dle dobových portrétů vnímán jako nepříliš atraktivní muž. Joseph Fiennes ovšem z Williama Shakespeara v roce 1998 udělal playboye, jemuž podlehla i Gwyneth Paltrow (51).

Film Zamilovaný Shakespeare se kromě vřelého přijetí od diváků dočkal i sedmi Oscarů, ale při rozdávání cen se poněkud nespravedlivě zapomnělo na představitele hlavní role, který měl na výsledku největší zásluhy. Tehdy osmadvacetiletý herec s podmanivým pohledem totiž dokázal ze spisovatele známého z učebnic literatury vytvořit sympatického hrdinu, který Shakespearův odkaz zpřístupnil i publiku, které by si k němu jinak cestu hledalo stěží.

Bratr o sedm let staršího Ralpha Fiennese alias Lorda Voldemorta z Harryho Pottera se ve výpravné podívané z 16. století osvědčil a o tom, že mu to v dobových kostýmech sekne, diváky přesvědčil i ve filmech Královna Alžběta, Kupec benátský či Luther. Věhlasu slavnějšího bratra, který má dvě oscarové nominace za filmy Schindlerův seznam a Anglický pacient, však prozatím nedosáhl.

Joseph Fiennes dnes slaví 45. narozeniny, ale charizma má stále na rozdávání. Když letos na festivalu Sundance představil svůj nejnovější film Strangeland, v němž společně s Nicole Kidman (56) pátrá v poušti po ztracených dětech, podle jeho tváře bylo těžké uvěřit tomu, že od premiéry Zamilovaného Shakespeara uběhlo už 17 let.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám