Hlavní obsah
Článek

Nejen Hollywood se svého času mohl chlubit krásnými herečkami, které se rázem staly obdivovanými modlami a sexuálními symboly. Po válce začal rozkvétat italský i francouzský film, a tak se líhní krasavic staly právě tyto dvě země. Pojďte si s námi připomenout, jak začínaly ty největší sexbomby evropského filmu. Poznali byste je?

Mezi trojici největších italských hvězd patří Gina Lollobrigida (87), kterou do velkého světa vystřelilo třetí místo na Miss Itálie v roce 1947. V té době se živila jako modelka a získala první menší role ve filmu. Mezi světové hvězdy se zařadila o pár let později díky filmům Krásky noci (1952) a Fanfán Tulipán (1952).

Přes nejrůznější soutěže krásy se do velkého světa dostala i Sophia Loren (80), která si první filmové úložky střihla v roce 1950. Později díky známosti s Carlem Pontim svou kariéru dotáhla na nejrespektovanější italskou herečku.

Soutěž krásy přivedla na konci let padesátých k filmu i Claudii Cardinale (77). Stačilo pár let, filmy Rocco a jeho bratři (1960), Cartouche (1962) a Gepard (1963), a další sexsymbol byl na světě.

Vzývaným symbolem francouzského filmu je dodnes Brigitte Bardot (80). Už jako mladá dívenka se objevila na obálce časopisu. První dívčí role hrála ještě jako brunetka. V polovině padesátých let se po filmu ...a Bůh stvořil ženu (1956) stala symbolem ženství a hvězdou vskutku mezinárodní.

Další blonďatou krasavicí francouzského filmu, která se na filmovém plátně objevila poprvé ve čtrnácti letech a zlatou éru zažívala hlavně v šedesátých a sedmdesátých letech, byla Catherine Deneuve (71).

Romy Schneider (†43) byla původem sice Rakušanka, své nejlepší filmy však natočila ve Francii. Na filmovém plátně debutovala již jako patnáctiletá dívenka. Mezi hvězdy první velikosti ji vystřelil rakouský film Sissi. Životní láska k Alainu Delonovi ji přivedla do Francie, kde jako skvělá charakterní herečka excelovala v desítkách filmů.

Která z hvězd evropského filmu je pro vás nejkrásnější?
Gina Lollobrigida
25,8 %
Sophia Loren
5,4 %
Claudia Cardinale
19,1 %
Brigitte Bardot
8,6 %
Catherine Deneuve
31,6 %
Romy Schneider
9,5 %
Celkem hlasovalo 39382 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám