Hlavní obsah
Článek

Poté, co Anife Ismet Vyskočilová Hassan (50) vydala svou první knihu o vaření, tak si splnila další sen. Rovnou si otevřela vlastní restauraci, i když bulharská tanečnice, herečka a moderátorka nový prostor odmítá restaurací přímo nazývat. Prostor je totiž natolik multifunkční, že průměrná časově vytížená maminka zde dítě zabaví hračkami, nakrmí snídaní, stihne se nechat ostříhat, a navíc také nalakovat nehty.

Kromě jídla a pití zde totiž funguje také plně vybavený kosmetický salon. „Lidé si tady můžou dát snídani nebo večer sklenku vína s tureckými olivami a sýrem. Zboží dovážím jenom z Turecka! Potom se můžou jít ostříhat, děláme tady i proměny. Dnešní večer jsem pozvala jenom svoje oblíbené kamarády. Jsou mezi nimi známé osobnosti i neznámé. Šlo mi ale hlavně o to pozvat pozitivní lidi. Lidi, kteří přijdou, a nebudou mi závidět,“ svěřila.

Jednou z takových kamarádek byla také Štěpánka Duchková, která je bývalá sousedka Anife. „Když jsem stavěla dům, dovolila mi, abych odvezla stavební suť k nim na zahradu. Ivan tenkrát vyskočil a měl z toho psotník! Byl fakt naštvanej, protože nepořádek z toho stavebního materiálu byl velikej,“ vzpomínala Duchková na veselou příhodu a dodává, že Anife byla tou nejlepší sousedkou.

Že je Anife pracovitá, je očividné. Vstává v sedm třicet a do hodiny už je v práci. „Dala jsem si to za povinnost. Ale chodím vždycky o pět minut pozdě. No a to tady do jedenácti dělám snídaně. Přes den si něco zařídím a večer jsem zase tady, to když si přijdou lidi sednout na víno,“ vypráví Anife a září štěstím. „Potom jdu domů, svléknu se do naha, napustím vanu, namíchám těsta a dám je do trouby. Vlezu si konečně do té vany, a když začne pípat trouba, tak vylezu. Před půlnocí mívám upečeno.“

Anife její práce podle všeho baví a žádná únava není znát. Říká, že si žije svůj sen. „Když umřu a narodím se znova jako Anife, možná budu trochu nasraná, ale stejně moc spokojená.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám