Hlavní obsah
Článek

Sedmatřicetileté Rachael Farrokh se záměr ‚shodit jen pár kilo‘ před deseti lety totálně vymkl z rukou. Herečka se zamilovala do svého osobního trenéra a v posilovně začala trávit až příliš času. Množství přijaté potravy bylo přitom stále menší. Její boj s anorexií dospěl do stadia, kdy od ní lékaři dávají ruce pryč. Váží totiž pouhých 18 kilogramů a je na pokraji smrti. Rachael si ale ze všech posledních sil přeje být znovu zdravá a se svou žádostí o pomoc se obrátila prostřednictvím videa na širokou veřejnost.

Svého vysněného trenéra Rona Edmonsona sice získala a on se stal jejím manželem, ale během uplynulé dekády přišla o zdraví. Trápí ji potíže s dýcháním, stagnují jí tělesné orgány a postavit se může už jen s pomocí manžela, který se kvůli péči o ni musel vzdát zaměstnání. Rachael ale podle jeho slov kdysi bývala krásná, aktivní a zdravá žena.

„Potřebuji vaši pomoc. Trpím poruchou příjmu potravy. Jedná se o velmi silnou formu anorexie. V naší zemi je jen jedna nemocnice, kde by mi mohli pomoci, i když mé šance jsou mizivé. Potřebujeme vaši pomoc,“ říká zlomená žena se slzami v očích v původní verzi videa s prosbou o jakoukoli finanční výpomoc.

Dárce hledá Rachael i prostřednictvím serveru GoFundMe, kde se vybírá 100 tisíc dolarů, které by pokryly náklady na léčbu na specializované klinice, která se soustředí na pacienty s extrémně nízkou hmotností.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám