Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po Karlu Gottovi, Tomáši Klusovi a řadě dalších zpěváků, kteří si zahráli ve filmu, vstoupí na stříbrná plátna i Aneta Langerová (37). V těchto dnech zbývá do poslední klapky filmu scenáristky a režisérky Marty Novákové Osm hlav šílenství, ve kterém hraje hlavní roli, už jen deset natáčecích dnů.

Premiéra je plánována na podzim příštího roku. Film vznikal s přestávkami tři roky a je inspirován životem ruské básnířky Anny Barkovové, která strávila přes dvacet let života v sovětských pracovních lágrech a ve vyhnanství.

Třikrát byla zatčena, třikrát rehabilitována a dvakrát měla být popravena. Zatímco ve filmu musela Aneta kvůli roli působit značně pohuble a zbědovaně, v současnosti se potýká spíše s kily navíc. Filmovou nabídku prý dlouho zvažovala.

„Dlouho jsem odolávala, zhruba asi dva roky, než jsem na nabídku kývla. Rozhodně neměním profesi, nejsem herečka, ale teď už vím, že to bylo správné rozhodnutí. Původně jsem měla nazpívat pro film jen píseň z lágru, ale režisérka Marta Nováková mě požádala, abych ztvárnila hlavní postavu, a nakonec jsem tedy řekla ano, protože to téma je mi blízké a určitě bude mít co říci i dnešním divákům,“ řekla Aneta Langerová v kavárně, kde spolu s překladateli díla Anny Barkovové Radkou Rubilinou a Jakubem Šedivým a samozřejmě i scenáristkou a režisérkou zmíněného filmu Martou Novákovou pokřtila i stejnojmennou knihu Osm hlav šílenství.

Jak prozradila, roli Anny Barkovové vzala i proto, že jí byla v mnoha směrech blízká. „Ne sice tou svojí bezprostředností, protože tu já v sobě úplně nemám, jsem člověk, který se hlídá. Bylo mi ale na ní sympatické to, že byla svá, autentická aniž by se bála toho, co ji čeká,“ uzavřela zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám