Hlavní obsah
Článek

Držel basu s Josefem Rychtářem (65), teď ale otočil a mluví proti němu! Přichází další díl obvinění ze strany bývalého kumpána vdovce po Ivetě Bartošové (†48) Standy Lysého. Tentokrát rozbíjí Rychtářovu teorii o tom, že zpěvačku před dvěma lety Zdeněk Macura (49) unesl do Itálie. „Měla velký strach z Rychtáře,“ tvrdí. Nedávno o něčem podobném ostatně mluvila i Ivetina maminka.

Jeho přiznání si Macura natočil, protože se mu nelíbí, že dva roky dokola Rychtář tvrdí, že se dopustil trestného činu a jeho tehdejší družku a později i ženu unesl (policie to vyvrátila).

„S Ivetou jsem před tím údajným únosem býval téměř každý den. Často o tobě hovořila. Před panem Rychtářem jiným způsobem. Chtěla se dostat k moři a ty jsi jí to umožnil. Když se vrátila, bála se Rychtáře, bála se říct, jak to bylo. Věřila tomu, že jí pomůžeš, že ji dostaneš z moci Rychtáře. Pak z něj měla strach, tak z toho udělali únos. Jsem přesvědčený o tom, že z něj měla velký strach. Kdyby šlo o únos, nikdy by s tebou neodjela,“ tvrdí Lysý.

Rychtář opakovaně o Lysém prohlásil, že si po konci jejich přátelství o něm vymýšlí. A dva roky dokola opakuje, že Bartošová byla Macurou skutečně unesena. I ona to po návratu opakovala, nicméně vzhledem k její labilitě a stavu, v jakém to říkala, to nepůsobilo moc věrohodně. Také tvrzení Rychtáře, který byl soudy už několikrát nepřímo prohlášen za lháře (když soudci neuvěřili jeho zkazkám a odsoudili ho), se musí brát s velkou rezervou.

Reklama

Další články

Načítám