Hlavní obsah
Článek

Na festival v Cannes letos zavítala i herečka Isabella Rossellini, jejíž jméno odkazuje k legendárnímu italskému režisérovi, který ji před 62 lety zplodil se svou hereckou múzou Ingrid Bergman. Dcera slavných rodičů se vydala v jejich stopách a na Azurovém pobřeží je vždy vítaným hostem.

Isabella se už od dětství pohybovala ve filmařských kruzích, a není divu, že jí to na rozdíl od jejího dvojčete Isotty táhlo na stříbrné plátno. Vyrovnat se Bergman, která patří k největším ikonám celé historie kinematografie, pro ni však nebylo snadné. Isabella se nejprve prosadila jako modelka a stejně jako její matka ulovila slavného režiséra. V letech 1979 až 1982 byl jejím manželem Martin Scorsese.

Herečka s geny filmových legend svou nejslavnější roli vytvořila v mysteriózním krimi thrilleru Modrý samet, který natočila už před 30 lety. Jako barová zpěvačka zapletená do záhadné vraždy byla tak svůdná, že jí podlehl i režisér David Lynch, který se stal jejím milencem.

Isabella Rossellini v Cannes figuruje nejen jako potomek filmových legend, ale jako uznávaná herečka. Proti přibývajícími věku se nesnaží bojovat plastickými zákroky, a na červeném koberci vystupovala jako elegantní dáma, která umí stárnout přirozeným způsobem.

Reklama

Další články

Načítám