Hlavní obsah
Článek

Na středečním slavnostním zahájení 68. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Cannes ani letos nechyběla velká francouzská, ale ani zahraniční herecká esa. Asi nejoriginálnější šaty na úvodní ceremoniál letos trochu nečekaně zvolila jednasedmdesátiletá Catherine Deneuve. Její róba by mohla nést označení 2 v 1. Zatímco jedna strana připomínala tradiční kalhotový kostým, druhá naopak zářila do daleka neonově růžovým odstínem a širokou sukní. Jediným spojovacím prvkem byl černý opasek.

Rodilá Pařížanka byla nepřehlédnutelná i v řadě svých kolegů během pózování pro fotografy. Deneuve do Cannes přijela prezentovat svůj poslední film La Tête haute. Nad schody kompletně zakrytými červeným kobercem vynikala uprostřed skupiny složené z prezidenta festivalu Pierre Lescureho, političek Fleur Pellerin a Frédérique Bredin, herců Roda Paradota, Sary Forestier a Benoita Magimela a režisérky Emmanuelle Bercot.

Deneuve, jež mluví plynně kromě francouzštiny i italsky, anglicky a částečně německy, má na sebou jediné manželství s fotografem Davidem Baileym. Své dvě děti, herce Christiana Vadima a Chiaru Mastroianni, má však ze vztahů s Rogerem Vadimem a Marcellem Mastroiannim.

Reklama

Další články

Načítám