Hlavní obsah
Famous
Článek

Zpěvák Elton John (77) dodnes těžce nese fakt, že ho otec nepřijal takového, jaký je. Protože měl odpor k homosexuálům, nepřišel synovi nikdy na koncert. Neviděl jediné vystoupení svého potomka, který patří k největším postavám britských hudebních dějin.

V muzikále Billy Elliot otec hlavního hrdiny nakonec přijme fakt, že chce syn být baletním tanečníkem a přijde se na jeho vystoupení podívat. Pro Eltona, který na muzikálu spolupracuje, to je hořkosladký okamžik.

„Můj otec za svého života věděl něco málo o mém úspěchu, ale nikdy se nepřišel podívat na jediný můj koncert. Moment, kdy Billyho otec přijde na jeho vystoupení a vidí, jak synovi buší srdce, a chápe, čeho syn dosáhl, tak to se mi nikdy nestalo. Můj otec byl mého talentu ušetřen, a já nikdy nevěděl proč. Byla to homofobie? Byl to strach? Pro mě to byla bolestná ztráta. Ale myslím, že to byla bolestná ztráta i pro mého otce. Tohle dělají s lidmi předsudky. Odstřihne je to od zdroje radosti, od přátelství, vřelosti a lásky. Dokonce to odstřihne otce od synů. A celý svět to ochlazuje,“ stěžoval si osmašedesátiletý hudebník.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám