Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V poněkud schizofrenní situaci se právě nachází Tomáš Savka. Kromě toho, že vystupuje v Národním divadle moravskoslezském v muzikálu Evita (za který dostal cenu Thálie) a Sunset Boulevard, tak hraje na Slovensku v muzikálu Romeo a Julie. Role vévody Veronského se zhostí také v novém českém nastudování slavného francouzského muzikálu.

„Těším se, že si tuto roli zkusím taky ve vlastním jazyce,” říká Savka. Nebojí se, že se mu bude čeština a slovenština plést? „Každé představení má jiného režiséra a má jiné nastudování. Pojetí pana režiséra Vaculíka bude jiné. Navíc tím prostředím, češtinou a lidmi kolem se to všechno srovná,” vysvětluje muzikálový zpěvák.

Možná ale přece jen dojde na slovenštinu. „Mám tam takový proslov a říkám si, že bych ho dal ve slovenštině. Zajímalo by mě, jak by se kolegové tvářili,” smál se Tomáš. Na tiskové konferenci muzikálu jsme si nemohli nevšimnout, že se Tomášovi podařilo zúžit svou postavu, za kterou slýchal v minulosti velkou dávku kritiky. „Mám pocit, že jsem pořád stejnej,” culil se Tomáš Savka.

Reklama

Další články

Načítám