Hlavní obsah
Článek

Od lidí, kteří chodí do podobných reality show, jako byla ta primácká VyVolení, by tohle asi nikdo nečekal! Sandra Bartošová, dříve těžkotonážní účastnice téhle šmírovací zábavy, se rozhodla zachránit život bezdomovci, který při brutálním napadení přišel o část mozku a lebky, a navíc je po cévní mozkové příhodě částečně ochrnutý. Za pár týdnů její péče muž nehladoví a vypadá šťastně a spokojeně!

„Znám ho přes dva roky. Dělám ostrahu v supermarketu na Proseku a vždy byl slušný, nikdy tu neukradl ani rohlík. Jedl jen to, co vyhrabal v popelnicích. Co jsem zjistila, na ulici se dostal po neúspěšném podnikání. Před časem ho napadli nějací cizinci, a tak brutálně ho zmlátili, že přišel o kus mozku. Když se vrátil na ulici, ještě prodělal cévní mozkovou příhodu, po které má půl těla zčásti nefunkční. IQ má podle mě nyní na úrovni desetiletého dítěte. Chci mu pomoci, protože, i když sám říká, že chce na ulici zůstat, si myslím, že o takové lidi by se stát měl postarat. Zatím je svéprávný, ale myslím, že pokud mu úřady dříve nebo později nepomohou, na té ulici umře,“ řekla Super.cz Sandra, která nedávno výrazně zhubla.

Ta zřídila sbírku ošacení a věcí na přežití, hlásí se jí lidé z celé republiky, které příběh muže a jeho vděk za každou maličkost dojal. Líbí se i to, že muž nepije a nekouří, o to víc mu chtějí lidé pomoci. „Chystáme se ještě zřídit přes nějakou nadaci transparentní účet, aby lidé mohli posílat Jardovi finanční dary. Paradoxní je, že v Praze má bratra Pavla, ten je ale v prakticky stejné životní situaci. Teď se snažíme dopátrat jeho dcer Heleny a Aleny. Je to jejich táta a možná by mu chtěly pomoci. Zatím pomáhají cizí lidé, díky nimž docela přibral, konečně ví, co je to teplé jídlo. Teď se mu zrovna chystám jít zaplatit obědy na celý měsíc do jedné jídelny. A je hrozně šťastný, že teď může chodit čistě oblečený,“ dodala Sandra Bartošová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám