Hlavní obsah
Článek

Fanynky naivního románu, který letos ožil na filmových plátnech, mají velký důvod k radosti. Nejenže se herec Jamie Dornan nakonec k roli Christiana Grey vrátí, ale v druhém díle dokonce ukáže i své přirození.

Hollywoodská adaptace knihy Padesát odstínů šedi se sice stala trhákem, ale natáčení druhého dílu trilogie spisovatelky E.L. James se zkomplikovalo. Kvůli neshodám se sebestřednou autorkou totiž z projektu odstoupila režisérka Sam Taylor-Johnson i scenáristka Kelly Marcel. A naprostá pohroma nastala poté, co se do pokračování nehrnul ani Jamie Dornan, jehož manželce se film, v němž provozoval drsnější erotické praktiky, příliš nezamlouval.

Představitel pana Greye se nakonec ve filmu Padesát odstínů temnoty objeví, a dokonce před kamerou ukáže svůj penis stejně jako Ben Affleck v thrilleru Zmizelá. Produkce si ovšem za jeho účast musela výrazně připlatit. Zatímco za první film Dornan obdržel pouhých 250 tisíc amerických dolarů, za pokračování inkasuje šestinásobek. Herec totiž moc dobře ví, že jeho cena po premiéře Padesáti odstínů šedi výrazně stoupla.

Po dobré zprávě se ovšem příznivkyně „šedočervené knihovny“ dočkaly i novinky, která vzbuzuje spíše rozpaky. E.L. James se totiž nejspíš rozhodla, že je nejen geniální spisovatelka, ale dříme v ní i režisérský talent, a režie Padesáti odstínů temnoty se chce ujmout sama podle scénáře, který vyplodí její manžel. V závěrečném díle její trilogie si nejspíš s partnerem střihnou i hlavní role a Padesát odstínů svobody natočí ve vlastní ložnici.

Reklama

Další články

Načítám