Hlavní obsah
Článek

Manžel herečky Simony Chytrové (52), režisér Vít Olmer (72), prodělal před devíti lety transplantaci jater a ledviny, což mu zachránilo život.

Játra režisérovi, který se proslavil například díky filmům Bony a klid či Playgirls, zničila takzvaná cystóza (pacientovi s touto diagnózou se v životně důležitém orgánu tvoří velké cysty). Olmer musel chodit na dialýzu a měl téměř všechno zakázáno. Transplantace tak byla jediným východiskem.

"Tenkrát už to bylo k nežití, nejhorší byla všechna ta omezení, když musel dojíždět na dialýzu, a měl skoro všechno zakázané. Samotná operace, i když trvala osm hodin, pro nás oba byla vysvobozením," zavzpomínala loni pro Super.cz na těžké období Simona Chytrová.

I s novými játry si musí pacient dávat pozor na životosprávu. Lékaři například nedoporučují nadměrné pití alkoholu. Přísná pravidla ale režisér rozhodně nedodržuje. Nedávno si společně s manželkou dopřával v restauraci na Malé Straně oblíbené vínečko.

A nezůstalo jen u jedné skleničky. Asketický život zkrátka dvaasedmdesátiletý režisér neuznává. Pokud to ale s vínem nepřehání a dopřává si ho opravdu jen příležitostně, nemělo by to uškodit ani jeho transplantovaným játrům. Přeci jen je to lepší, než kdyby do sebe klopil kořalku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám