Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Není pochyb, že letošní ročník plesu Costume Institute Benefit, který je známý jako Met Gala, byl tím nejodhalenějším ve své dosavadní historii. Fotografie nejedné celebrity vzbudily bouřlivou debatu na téma, kam až tohle může zajít. Jenže občas trochu zapomínáme, že současný trend nahoty není jen výsadou posledních let. V koncentraci, v níž se odvážné šaty na hvězdách objevily na pondělním plese, je to jen více do očí bijící.

Podívejte se s námi na šestici modelů z dob minulých i nedávných a posuďte sami, nakolik se liší od modelů Beyoncé, Jennifer Lopez a Kim Kardashian.

Třeba taková Carroll Baker (83) si v roce 1964 na premiéru dramatu The Carpetbaggers oblékla štrasové šaty, které všem vyrazily dech. Nemluvě o garderobě Marilyn Monroe, která se hanbatých modelů nikdy nebála. Připomeňme například její legendární šaty v komedii Někdo to rád horké.

Kuráž nechyběla ani zpěvačce Cher, její ‚negližé‘ z předávání Oscarů v roce 1988 rovněž nelze považovat za vzor cudnosti. Kategorií sui generis jsou pak šaty na přehlídkách. Roku 1998 na přehlídce Halston's v New Yorku například musela stud hodit za hlavu Linda Evangelista. Téhož roku šokovala během udílení cen MTV Video Music Awards herečka Rose McGowan, jejíž černé ‚průsvitné nic‘ vstoupilo do dějin. A nakonec si připomeňme Oscary roku 2002, kde v róbě Alexandera McQueena odhalila hrudník Gwyneth Paltrow.

Reklama

Další články

Načítám