Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britská národní hrdost se během nejočekávanějšího porodu roku opět vyhoupla na samý vrchol. V dnešních časných ranních hodinách byla s porodními bolestmi vévodkyně z Cambridge převezena do Lindoova křídla nemocnice St Mary v Londýně, kde před necelými dvěma lety přišel na svět i prvorozený princ George. Tomu maminka o pár hodin později porodila sestřičku!

„Její Královská výsost, vévodkyně z Cambridge porodila v 8:34 dceru. Dítě váží osm liber a tři unce (3,71 kilogramu),“ potvrdil královský palác.

Krajané tentokrát v narození princezny věřili a podle posledních informací sázkových kanceláří se do popředí dostalo jméno Charlotte.

Favorizovaná Alice tak spadla s aktuálním kurzem pět ku dvěma na druhé místo, zatímco Elizabeth s pravděpodobností šest ku jedné je třetí. Dívčí verze jména Charles (Williamova otce) se dostalo do popředí s kurzem dvě ku jedné. Přispěl jistě i fakt, že Charlotte je prostřední jméno mladší sestry vévodkyně Kate Pippy Middleton. Zároveň královna Charlotte (v češtině Šarlota Meklenbursko-Střelická) byla manželkou britského krále Jiřího III., jenž vládl na přelomu 18. a 19. století.

Metropole se tak znovu ocitla v záplavě vlajek a okolí nemocnice je v obležení novinářů. Opodál čekají i houfy lidí v patriotských kostýmech, kteří neváhali v okolí nemocnice stanovat i několik nocí, aby byli součástí historické události.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám