Hlavní obsah
Článek

Je to zvláštní, ale až rok po úmrtí Ivety Bartošové (†48) se na veřejnost dostává překvapivý záznam hovoru Ivety s jejím mužem. Měl být úplně posledním hovorem, který uskutečnila ze svého mobilu den před sebevraždou. A naznačuje, že zpěvačka měla „nervy v kýblu“ a je s podivem, že jejího manžela Josefa Rychtáře (65) při zveřejnění nenapadlo, že si tím proti sobě zase poštve Ivetiny fanoušky!

Celý hovor se točil kolem toho, že Iveta měla strach, že se něco stalo, protože zabezpečovací zařízení domu fungovalo jinak, než byla zvyklá. Trpěla patrně představou, že po ní někdo jde!

„Miláčku, já myslím, že nejde alarm. Asi něco špatnýho, no. Přijeď co nejdřív! Já se bojím,“ plakala do telefonu zpěvačka (záznam uveřejnil Blesk). Vypadá to, že Ivetu kdosi (snad ne její manžel, byť jeho bývalý parťák Stanislav Lysý tvrdí, že právě on) ji delší dobu patrně strašil, aby byla vyděšená k smrti a bála se čehokoli. Pak se není co divit, že byla jako hromádka neštěstí a udělala, co udělala.

V celém telefonátu se sice Rychtář vyjadřuje jako milující manžel a nešetří láskyplnými osloveními, nicméně nikdo nemůže tušit, co se skutečně dělo za dveřmi uhříněvského domu, když zrovna nevěděl, že se hovor nahrává. A také je nutné pochybovat o tom, zda skutečně hovor zaznamenal den před Ivetinou smrtí. Protože byl Rychtář už dvakrát v rozsudcích označen nepřímo za lháře (když soudy neuvěřily tomu, co říká), jeho tvrzení nemusí být vždy úplně věrohodná.

Z jiné strany než od Rychtáře asi telefonát uniknout nemohl, pak je ale otázkou, že ho nenapadlo, že to u lidí vyvolá jen znechucení. Pokud byla opravdu v takovém stavu, jak je možné, že ji okamžitě neodvezl na psychiatrii? Proč se neléčila, jak slíbil? Vdovec dnes tvrdí, že to nešlo, že měla z doktorů panickou hrůzu. I to však bylo součástí její nemoci a někdo s tím měl něco dělat a nečinil přitom vůbec nic.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám