Hlavní obsah
Článek

Česká hvězda freestyle motokrosu do toho praští, a to už příští týden. Po 14letém vztahu a dvou dětech konečně sebral Libor Podmol odvahu a požádal svou přítelkyni Lenku o ruku. „Už jsem nevydržel její nátlak, a přeci jen po dvou dětech si už zaslouží stát se paní Podmolovou,“ směje se Libor. Svatba je podle něj spíš holčičí záležitost, a proto ji příliš neprožívá.

Mistr světa ve freestyle motokrosu přichystal pro svou přítelkyni opravdu nezapomenutelné zásnuby, byl totiž při nich nahý a dal jí prstýnek od Marka Barata, klenotníka, od něhož si takovýto šperk koupila nejedna americká hvězda hlavně z oblasti extrémních sportů.

„Na X-Games mě můj manažer seznámil s člověkem, který vyrábí prstýnky pro americké celebrity. Dali jsme pár drinků a domluvili se na šperku. No a když už jsem měl tak krásný prstýnek, napadlo mě, že udělám překvápko a požádám Léňu o ruku,“ vypráví Libor. „No a tak mě jednou večer v sauně napadlo, že jí udělám radost. Vylezl jsem nahatý na zahradu, zavolal na ni, jestli může jít na chvíli ven, klekl si a požádal ji o ruku,“ překvapil historkou.

Své ano si Libor s Lenkou řeknou na zámku ve Vlašimi v úterý 5. května 2015. A že se lidé v květnu brát nemají? To moc budoucí novomanželé neřeší. „Paní na úřadě říkala, že se lidi v květnu neberou, takže je všude volno, což je pro nás výhoda. Ani nevím, že jsou nějaké pověry. Já to moc neprožívám,“ komentuje Libor.

Po obřadu bude následovat hostina, na kterou je pozváno více než sto hostů. Všichni tak společně oslaví přejmenování Lenky, jak svatbu nazývá sám Libor. „Přece jen je fajn, když má matka stejné příjmení jako děti,“ komentuje důležitost tohoto dne Libor.

Nejlepší český freestyle motokrosař se se svou přítelkyní seznámil v době, jak on sám říká, svých nejdivočejších let, z kterých si toho moc nepamatuje. Tehdy mu bylo 17 let a osudový večer trávil v pražských Karlových lázních. Od té doby je Lenka jeho partnerkou. Mají spolu dvě děti, syn Joshua se narodil v roce 2010, když se Libor stal mistrem světa ve freestyle motokrosu, dcera Lilien přišla na svět o tři roky později, kdy se nejlepšímu českému jezdci podařilo vyhrát americké X-Games.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám