Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Francouzskému návrháři Christianu Audigierovi (56) se až donedávna podařilo skrývat fakt, že je vážně nemocen. V lednu mu podle jeho slov byla diagnostikována rakovina, přičemž lékaři s léčbou začali okamžitě. Chemoterapie u něj probíhala až do 19. března, kdy mu byla transplantována kostní dřeň. Po úspěšném zákroku opustil nemocnici o necelé tři týdny později a od té doby dochází do zařízení Cedars-Sinai dvakrát až třikrát do týdne.

Zakladatel značky Ed Hardy a osobnost stojící rovněž za úspěchem dalšího módního gigantu Von Dutch trpí myelodysplastickým syndromem známým také jako MDS. V pozdější fázi může přejít i v akutní myeloidní leukémii, čemuž se lékaři včasnou léčbou u Audigiera snažili zabránit.

Ani po prodělaných strastech však šestapadesátiletý umělec neztrácí úsměv na tváři a i při odchodu z nemocnice září radostí. Velkou oporou mu po celou dobu byla také přítelkyně, brazilská modelka Natalie Sorensen. S tou Christian žije od roku 2011.

Audigier kromě svých vlastních značek navrhoval rovněž pro Guess, Levi's, Diesel, American Outfitters, Bisou Bisou nebo XOXO. Jeho odhadovaný majetek činí 250 miliónů dolarů (6,1 miliardy korun).

Reklama

Další články

Načítám