Hlavní obsah
Článek

Herečka Michaela Dolinová (60) se v rámci živých obrazů z totality ocitla v hodně netradiční roli. Ztvárnila vyšetřovatelku, která mučí vězně. "Cítila jsem se příšerně, hlavně v tom kostýmu. Můžete mít na sobě cokoli, ale když si obujete ty hrozné boty na nízkém podpatku, tak je to v háji," řekla Super.cz.

"A jak se člověk necítil moc dobře, tak si to i ventiloval na tom chudákovi disidentovi. Lámala jsem tam prsty kytaristovi, který zpíval nepříliš prorežimní muziku. A šlo mi to čím dál tím lépe - jak se postupně střídalo publikum, byl můj projev pravdivější a pravdivější," přiznala se Míša.

Takže by si mohla pomalu vyzkoušet roli dominy? "To není až tak špatný nápad, že bych to doma zkusila," smála se Míša, která je vdaná za soudce Jana Sváčka. "Jistý atavismus násilí v člověku je vždycky. Jde jenom o příležitost. Kdyby se člověk dostal do situace, kdy by měl moc nad jiným a mohl ji uplatnit, tak nevím, nevím, jak by se kdo z nás zachoval," míní.

"Manželovi doma asi pouta nasazovat nebudu, ani je nemáme. Ostatně mně samotné se stalo, že jsem v nich strávila noc. Stalo se to, že jsem je měla v divadle, ona zacvakla a rekvizitář, který měl jako jediný klíč, mezitím odešel domů a na to, aby mi je odemkl, jsem musela počkat do rána," vyprávěla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám