Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Dnes je to rok, co skokem pod vlak ukončila svůj život Iveta Bartošová (†48). Jak na její poslední okamžiky nebo na ni samotnou vzpomínají její nejbližší a kamarádi? Super.cz hovořil s některými z nich a vypadly z nich občas dojemné, občas překvapivé odpovědi.

„Snažíme se na tento tragický den zapomenout. Stala se hrozná věc, navíc má ten den narozeniny pan Rychtář a to je pro nás v souvislosti s Ivetkou neslučitelné. Proto si ji budeme připomínat hlavně v den jejích narozenin. Ale myslíme na ni neustále,“ řekl Super.cz za celou rodinu bratr Ivety Lumír Bartoš v jasné narážce na vdovce, s jehož chováním po smrti Bartošové nemají její pokrevní příbuzní ty nejlepší zkušenosti.

„Na zapalování svíček moc nejsem. Pro mě je to tak, že nevím, co se s ní stalo, nevím, kde je. Beru to tak, že tu jen teď není, jako by ale žila dál,“ přidal Zdeněk Macura (49), někdejší Ivetin přítel a ochránce, který se chce ve středu kvůli podle něj divnému vyšetřování setkat s policejním prezidentem.

„S odstupem času si říkám, že Macura měl pravdu, že potřebovala odbornou pomoc. Tu ona ale odmítala. Je taky pravda, že její muž Josef dělal divné věci. Třeba o situacích, které se děly, ji informoval hůř, než jak se jevily. Jako by jí to chtěl podat tak, aby byla vystrašená. Zatímco jsem se třeba s Arturem domluvil, že jí vůbec nebudeme říkat, že ji přišel navštívit Macura, Rychtář jí to ale hned zatepla přišel říct. Musel vědět, že ji to rozhodí,“ říká někdejší kamarád a spolupracovník Rychtáře Standa Lysý, který s Ivetou a jejím mužem trávil většinu času.

„Na Ivetu vzpomínám jako na krásnou holku s blonďatou hřívou v plné síle a krásným hlasem. Stále ve mně žije, takže nebudu smutný, spíš si pustím její písničky,“ uvedl Jarek Šimek (50), hudební skladatel, který jí posmrtně vydal fanoušky ceněnou a Rychtářem vztekle proklínanou poslední poctu v podobě cédéčka Iveta Naposledy.

„Je mi po ní strašně smutno. Je mi hrozně líto, jaké neštěstí se stalo. Ale nemám důvod o svých pocitech mluvit do médií, nebudu je ventilovat, nezlobte se,“ reagovala bývalá hospodyně a chůva Artura Golda.

Reklama

Další články

Načítám