Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka Klára Doležalová mívala k historickým kostýmům blízko v dobách, kdy ještě s Markem Ebenem (66) uváděla pořad O poklad Anežky České. Nyní se do oněch časů vrátila díky tomu, že jí bylo společně s dalšími kolegy ze zpravodajství na Primě umožněno, aby se oblékla do rób, které nosí na jevišti divadla GoJa Music hall představitelé muzikálu Fantom opery.

"Ale takhle rozměrný kousek, jaký nosí ve Fantomovi operní diva, jsem snad na sobě neměla. I když možná v době, kdy mi bylo asi pět, a chodila jsem do baletu. To jsme dělali menuet a takové barokní kostýmy na sobě měli. Ale to jsem byla prcek, tak jsem to tak nevnímala. A pak jsem si historické kostýmy užila právě v Anežce," vzpomínala.

"Obdivuji herečky, že v tom vydrží třeba dvě a půl hodiny nejen takhle stát, ale pohybovat se a zpívat. Konkrétně můj kostým totiž váží asi pětatřicet kilo a myslím, že za jedno představení bych shodila tak tři kila. I tak je mi kostým trochu volný, mohla bych mít trochu staženější šněrovačku. Ale už se hlavně moc těším, až tady Fantoma opery uvidím. Ta hudba je nádherná," svěřila.

Klára dokonce i sama zpívá. "Ale jen ve studiu před zprávami, abych ze sebe setřásla ten stres z negativních informací. A bavilo by mě, kdybychom v takových kostýmech mohli někdy moderovat. Kdyby tam tedy nebyla nějaká tragická událost," dostala nápad Klára.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám