Hlavní obsah
Článek

Manžel zpěvačky Marcely Březinové a režisér Zdeněk Švarc (†57), který byl koncem týdne nalezen visící na oprátce v hájíku na Praze 6, s pravděpodobností hraničící s jistotou nebyl zavražděn. I proto je jeho žena Marcela na pokraji kolapsu, neboť neví důvod, proč si její muž sáhl na život. Novináři Marcelu Březinovou (63) vyfotili s očima plnýma slz. Navíc se objevily záběry, které ukazují, jak pohřební služba odnáší tělo její mrtvého manžela z místa, na kterém došlo k tragédii.

„V pátek v půl šesté ráno přijali operátoři linky 158 oznámení o nálezu oběšeného muže v Roztocké ulici v Praze 6. Ze závěru vyšetřování policistů vyplývá, že se jedná o sebevraždu oběšením. Nicméně policisté věc nadále prošetřují,“ uvedl pro VIP zprávy televize Prima mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan. Stejný pořad pak přinesl obrázky z místa činu.

Deník Aha! zase ukázal zdrcenou vdovu Březinovou. Na snímcích má oči zalité slzami a utěšují ji její dvě děti – šestnáctiletá Vanda, kterou má právě se zesnulým Švarcem, a osmnáctiletý Honza, jehož si pořídila ještě v předchozím vztahu. S médii ale zpěvačka logicky nekomunikuje, chce být se svou bolestí sama.

V případu Švarce, na který jsme upozornili v pátek, byla nařízena pitva. Její výsledky ale ještě nejsou známy. Média zatím proto připomínají, že již před necelými třiceti lety spáchala sebevraždu i Březinové maminka. Jako by se rodinného prokletí žena, kterou nejvíc proslavily asi lechtivé snímky pro pánský magazín, nemohla nikdy zbavit.

„Je mi Marcely hrozně moc líto. Rozhodli jsme se, že ji přesvědčíme, aby s námi začátkem srpna jela do Itálie. Potřebuje zapomenout a vyčistit si hlavu,“ uvedl Martin France. Přátelé zesnulého režiséra jsou v šoku a nechápou, co se stalo. „Pravděpodobnější než to, že měl finanční problémy, mi připadá možnost, že se dozvěděl o vážné nemoci. V tu chvíli zkratkovitě i tak šťastný chlap jako on udělá hloupost. Jestli ale nechal dopis na rozloučenou, to se zatím neví,“ uvedl pro Super.cz zdroj blízký rodině. Policie na to reagovala tím, že informaci o existenci či neexistenci dopisu zatím nebude komentovat.

Reklama

Další články

Načítám