Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jak Super.cz již informoval, Daniel Landa (55) měl v sobotu na rychlostní zkoušce Rallye Šumava Klatovy velmi nebezpečně vyhlížející havárii, při které se v duchu loučil ze životem. Teď uveřejnil amatérské záběry svého fanouška, z kterých je vidět, že nešlo o žádnou legraci. Zpěvák, řidič a bůhvíco ještě Landa navíc přiznal, že na vině nebylo auto, jak se původně zdálo, ale on sám.

„Chyba je jednoznačně na mé straně. Po tom, co odezněl otřes, mohu objektivně zhodnotit příčinu šumavské havárie. Nejedná se o selhání techniky nebo týmu Karla Trněného (díky pánové), ale o jezdeckou chybu, kdy jsem chtěl mírnou zatáčku ve vysoké rychlosti říznout přes trávu, pod kterou se ovšem skrýval strmý příkop, který nám strhnul kolo. To vyvolalo ten pocit ‚prasklého šroubu nebo spojovačky‘,“ vysvětluje Landa a znovu zdůrazňuje, že šlo o jezdeckou chybu, nikoli selhání techniky.

Daniel má radost, že se po havárii jako by znovu narodil, že je v celku. „Řekl jsem si: no tak to je asi finále. Nebylo, spolujezdec Petr byl trochu otřesený, ale velmi rychle se vrátil do pohody,“ dodal.

Podle našich informací ani nemusel skončit v péči lékařů a do rallye, která se mu stala již před lety málem osudnou, se chystá znovu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám