Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fotograf Jan Saudek otevřel na Staroměstském náměstí retrospektivní výstavu věnovanou osmdesátým narozeninám, které v květnu oslaví společně se svým dvojčetem, kreslířem Kájou Saudkem.

Ten bohužel už devět let leží v kómatu, a tak místo něj na výstavu dorazily jeho manželka Johana s dcerou Berenikou (33), jež je také malířkou a podílela se na přípravách vernisáže.

Na výstavu přišla v červených šatech s neuvěřitelně hlubokým výstřihem. Bujné vnady velikosti číslo šest doslova sváděly k tomu, aby se Berenice nikdo nedíval do očí, což se také dělo, ale v takových šatech se nelze divit.

Na výstavě je k vidění téměř stovka fotografií, mapujících tvorbu z ateliéru Jana Saudka. Nechybí samozřejmě ani průřez celoživotní tvorbou Káji Saudka. Návštěvníci se mohou těšit na jeho kresby a fragmenty komiksů od 50. let minulého století. V jedné části galerie bude vybudována replika ateliéru Káji Saudka a k vidění budou i ukázky z filmové tvorby.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám