Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Pokud by diváci, kteří v 80. letech sledovali krimiseriál Dempsey a Makepeaceová, dnes narazili na představitelku hlavní ženské postavy, nejspíš by se domnívali, že musí jít o její dceru. Glynis Barber totiž zastavila čas a tři desetiletí se na ní téměř nepodepsala.

Pro slavnou blondýnu je tento seriál srdeční záležitostí. Nejenže jí zajistil obrovskou popularitu, díky níž patřila k nejslavnějším televizním tvářím své doby, ale při natáčení se natolik sblížila se svým hereckým parťákem, že s Michaelem Brandonem v roce 1989 uzavřela sňatek. Není divu, že to mezi nimi v seriálu Dempsey a Makepeaceová tak skvěle fungovalo, protože dodnes tvoří zamilovaný pár.

Cesta rodačky z Jihoafrické republiky ke slávě však nebyla příliš snadná. Glynis se kvůli svému snu musela přestěhovat do Londýna, kde natočila slavný seriál. Ten se sice dočkal jen tří sezón, ale přesto patří k nejvýraznějším britským televizním počinům 80. let. Po svatbě s hereckým kolegou Barber zkusila štěstí v USA, ale po několika nevýrazných rolích se vrátila do Velké Británie, kde se uplatnila spíše na divadelních prknech.

Představitelka seržantky Makepeaceové občas přijme epizodní roli v seriálu, ale spíše je k vidění na společenských akcích, kde jsou s manželem vždy vítanými hosty. Škoda, že před kamerou nestojí častěji, protože na svůj věk vypadá fantasticky. V říjnu oslaví šedesátku, ale od časů, kdy ztvárnila svou nejslavnější roli, se příliš nezměnila.

Reklama

Další články

Načítám