Hlavní obsah
Článek

Robert Downey Jr. mladší přijal pozvání britské televize Channel 4, kam přišel na rozhovor s moderátorem Krishnanem Guruem Murthym. Domníval se, že se otázky budou týkat jen nového filmu Avengers: Age of Ultron, který brzy dorazí do kin. Jenže britského novináře zajímala také minulost této padesátileté hvězdy, konkrétně několikanásobné zatčení kvůli drogám a pobyt v kalifornské státní věznici. Downey se však rozzuřil a z interview bez odpovědi odešel.

Guru Murthy se zmínil o rozhovoru pro New York Times, v němž Robert před dvěma roky o vězení hovořil. Jenže teď už toto téma rozebírat nechtěl. „Mohl bych se v tom pitvat dvě hodiny a nebyl bych blíž pravdě než podáním polodebilní odpovědi,“ reagoval zjevně podrážděný herec.

Jenže novináře to neumlčelo a začal se vyptávat na vztah s otcem a drogovou minulost. V tu chvíli ho Downey přirovnal k americké novinářce Diane Sawyer, která je známá svou agresivně nátlakovou metodou zpovídání.

„Omlouvám se, neodpovím… Co to tu vedeme? Začíná to být trochu jako u Diane Sawyer,“ zlobil se Robert a z rozhovoru odešel.

Robert měl v letech 1996 až 2001 opakovaně problémy se zákony kvůli drogám. Několikrát byl u soudu a strávil více než rok ve vězení. V roce 1999 soudu řekl, že byl závislý od osmi let, protože mu drogy dával jeho otec Robert Downey starší, který byl rovněž narkomanem.

Reklama

Další články

Načítám