Hlavní obsah
David Zápal, Michael Švec
Článek

Sedmadvacetiletá soulová zpěvačka Amy Winehouse je po smrti! Hvězda britské popové scény, která má za sebou řadu zdravotních problémů a skandálů, mezi které patří i opilecký výstup na koncertě, byla nalezená bez známek života ve svém domě v severním Londýně. Příčiny smrti Amy Winehouse (†27) nejsou zatím jasné.

Zprávu jako první uveřejnila stanice Sky News. Podle ní policie nalezla mrtvou Amy poté, co v 15 hodin přijala hovor na tísňové lince. Po příjezdu na místo ale záchranáři ženě, kterou před pěti lety proslavilo album Back to Black, již nedokázali pomoci.

Zpěvačku, která získala během své kariéry i pět cen Grammy, lékaři nedávno varovali, že pokud nepřestane s alkoholem a drogami, může zemřít. Na jejich slova teď bohužel pravděpodobně došlo.

O smrti své dcery ještě podle všeho neví její otec Mitch, který je právě na jazzovém festivalu ve Spojených státech. Právě on se ji v posledních týdnech snažil přimět k tomu, aby se ze své závislosti nechala léčit.

I přes špatnou životosprávu je ale smrt mladé talentované zpěvačky, jejíž hluboký hlas byl zcela nezaměnitelný, naprostý šok. Ještě tento týden se totiž nečekaně objevila na pódiu na festivalu v Londýně. Sama sice nevystupovala, užívala si však vystoupení své kmotřenky Dionne Bromfield. Vypadala skvěle a byla plná života.

Policie zatím příčinu smrti slavné zpěvačky nezná, nepředpokládá ale cizí zavinění. "Pokračuje vyšetřování okolností smrti. V tomto raném stádiu je úmrtí bráno jako nevysvětlené," uvedla policie.

Spekuluje se o tom, že se Amy předávkovala drogami, nebo že její tělo nevydrželo enormní dávky alkoholu. Už dříve její přátelé varovali, že se žene do záhuby. „Její pití je naprosto mimo kontrolu,“ svěřili už dříve deníku The Sun.

Amy se svým skonem nechtěně zařadila do prominentního klubu 27, který sdružuje všechny význačné hudebníky, kteří zemřeli v tomto brzkém věku. Kromě Winehouse v něm jsou také Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain, Brian Jones. Většina z těchto umělců zemřela za záhadných okolností, jejich životy však také ovládaly drogy.

Článek průběžně aktualizujeme.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám