Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V losangeleském Egyptian Theatre se to v úterý hemžilo fanoušky kapely Nirvana, a především pak jeho předčasně zesnulého frontmana Kurta Cobaina. Ten po sobě v roce 1994 zanechal manželku Courtney Love a tehdy ani ne dvouletou dceru Frances Bean Cobain. I když se dlouho spekulovalo, zda za jeho úmrtím nestojí právě Courtney, s níž hojně užíval heroin, na promítání nového dokumentu s názvem Kurt Cobain: Montage Of Heck nechyběla ona ani dnes už dvaadvacetiletá dcera. Ta bez jediného úsměvu a s 'mrtvolným' make-upem šířila negativní energii, a navíc byla i velmi odtažitá od matky.

Celkem 132 minut dlouhý dokument stanice HBO ze života rockové ikony 90. let měl již koncem ledna premiéru na mezinárodním filmovém festivalu Sundance. Režie se ujal Brett Morgen, který na snímku pracoval od roku 2007. Jde o první dokument, na kterém spolupracovala Cobainova rodina v čele s Courtney Love, která rovněž Morgena s nápadem na natáčení sama oslovila.

Kurt Cobain dobrovolně skončil se životem 5. dubna 1994 po požití smrtelné dávky heroinu. Odchod si pojistil ještě průstřelem hlavy z brokovnice. Mrtvého jej v domě nalezl až po třech dnech elektrikář. Zpěvák dlouhodobě trpěl depresemi a byl nemocný. Svým úmrtím se zařadil do Klubu 27.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám