Hlavní obsah
Článek

Hollywoodský herec Rock Hudson byl od 50. let minulého století pro generace žen idolem. Snily o tom, že jako Liz Taylor (†79) či Doris Day před kamerou bude i jim slibovat lásku a švitořit do ucha něžná slova. Ačkoli před kamerou hrál milence a svůdníky, v soukromí byl rodák z Illinois homosexuál. Těsně před smrtí jmenoval jako svou životní lásku jistého Leea Garlingtona. Ten teď o jejich tříletém vztahu promluvil.

Hudson samozřejmě přísně skrýval, že je gay. Homosexualita by ho stála práci i veřejné zostuzení. V letech 1955 až 1958 byl krátce ženatý s Phyllis Gates, ta ale brzy přišla na to, že se stala jen zástěrkou Hudsonovy pravé orientace.

Lee pracoval u filmu jako statista. S Rockem se celý rok okukovali a pomrkávali na sebe, než se ho slavný herec odvážil pozvat na pivo. Bylo jasné, že budou milenci.

„Přišel jsem po práci k němu každý večer, strávil s ním noc a brzy ráno odešel. Vytratil jsem se nenápadně v šest ráno ve svém Chevy Nova a odjížděl potichu ulicí bez motoru, aby sousedé nic neslyšeli. Mysleli jsme si, jak to máme chytře vymyšlené,“ vzpomíná Garlington.

Lee a Rock se spolu objevovali i na veřejnosti. Chodili na stejné večírky, oslavy a vernisáže. Oba však samozřejmě vždy v doprovodu dámy, která jim dělala dokonalé krytí. Takto spolu žili v letech 1962 až 1965. Pak do Hudsonova bytu pronikla bláznivá fanynka a vztah skončil. Hudson se děsil toho, že viděla u postele Garlingtonovy fotografie. „Uvědomil si, jak je zranitelný. Poté si dveře do domu opatřil speciálními mřížemi,“ uvádí ve svých vzpomínkách Lee Garlington.

Rock Hudson zemřel v roce 1985 na AIDS. V sedmdesátých letech se oddával homosexuálním orgiím a byl silně promiskuitní. Zaplatil za to životem. Ve svých pamětech Garlingtona označil za „jedinou pravou lásku svého života“.

„Když jsem si to přečetl, zhroutil jsem se a plakal. Naprosto jsem to podělal. Prohlásil, že jeho matka a já jsme byli jediní dva lidé, které kdy miloval. Neměl jsem ponětí, že jsem pro něj znamenal tak moc,“ dodal Garlington.

Hudsonovým dlouholetým milencem byl také Marc Christian, s nímž žil od roku 1982 do své smrti. Christian po hercově smrti vysoudil 5,5 milionu dolarů jako dědictví.

Reklama

Další články

Načítám