Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Marii Doležalovou zná většina lidí ‚pouze‘ jako herečku, televizní i divadelní. Čím dál více příznivců ale nachází také díky psaní blogu s názvem Kafe a cigárko s podtitulem historky z hereckého podsvětí.

Jeho obsah ocenila i porota soutěže Magnesia Litera a Doležalové udělila cenu za blog roku. Tato kategorie je v soutěži nová. Kvůli hereckému vystoupení nemohla na předávání cen dorazit, ocenění v podobě šeku na 50 tisíc korun (určených na knižní vydání blogu) za ni převzali její kamarádi ze společné hudební skupiny Olats Otesoc, herec Jan Cina a herečka Milada Vaňkátová.

„O přestávce při představení mi mobil zavalily smsky s gratulacemi, a začala jsem skákat radostí. Už i nominace mi připadala jako něco neuvěřitelného, natož vítězství. I když jsem věřila všem čtenářům a fanouškům Kafe a cigárka, že mě v tom nenechají, podpora byla obrovská a všichni mi psali, že fandí. Každému, kdo dal Kafi a cigárku hlas, patří můj veliký dík!!“ byla herečka nadšená ze svého vítězství.

„Knihu chystáme vydat na podzim, o prázdninách mě čeká procházení všech blogových příspěvků, upravování a vybírání, co půjde do knihy. Už se moc těším, bude to pro mě vlastně úplně nová a nečekaná činnost. Musím říct, že ocenění Magnesia Litera za blog roku je pro mě takový malý zázrak a taky potvrzení, že má smysl dělat pro radost to, co mě baví, protože to přinese radost dalším lidem,“ dodala Doležalová.

Celkovým vítězem se stal Martin Reiner a jeho Básník s podtitulem Román o Ivanu Blatném.

Reklama

Další články

Načítám