Hlavní obsah
Článek

V muzikálu Mýdlový princ hraje Aleš Háma (50) pofidérního manažera, který se neštítí drobných i větších podvodů. Nás zajímalo, zda se s někým podobným setkal ve svém životě, a měl se tak kde inspirovat pro svoji roli.

"Když jsem četl scénář, úplně mi naskakovali ti lidé, se kterými jsem se setkal. Mluvím v množném čísle, protože jsme se o tom bavili i se Sagvanem Tofim (59) a Martinem Dejdarem (59). Potkali jsme desítky takových rádoby manažerů, kteří jsou spíš podržtaškové a ňoumové. Myslím, že ten můj Bob v muzikálu není až tak zlý. Spíš je to blbec, který si myslí, že je mistr světa," myslí si Aleš.

"Jsou horší případy. Mě třeba jeden takový manažer prodal na moderování plesu renomované firmy, která vyrábí nářadí. Chválili si mne, ale zároveň si postěžovali, že jsem byl strašně drahý. Pak jsem zjistil, že si ten člověk za moje vystoupení naúčtoval sto tisíc korun a já z toho měl jen zlomek. Takže se naše pracovní cesty samozřejmě oddělily. A dnes už se obejdu bez manažera. S Monikou Absolonovou (47) máme jen kamarádku Kateřinu Zittovou, která nám ladí termíny, jinak bych se z toho asi zbláznil," prozradil.

Aleš Háma je otcem dvou synů. Půjdou v tátových stopách? "Zatím se tomu snažím bránit, i když malý Mikuláš má divadelně komediální sklony. Ale já bych je rád držel co nejvíc stranou toho našeho prostředí. Už jen proto, co si dětští herci, kteří hrají u nás v divadle, musejí vyslechnout, tak to není úplně ideální vliv. Má to čas," bojí se Háma, aby děti vedle něj a jeho kolegů nezvlčily.

"Přesně tak. Někdy si neuvědomujeme, že tam ty děti jsou, tak mluvíme, jak nám zobák narostl, a není to dobré. Doma se samozřejmě krotím. I když v případě Jáchyma, to je ten starší syn, tam už nějaké to sprosté slovo ulítnout může. Je mu třináct, to už je spíš parťák," míní.

Reklama

Další články

Načítám